Σελίδες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ




Τα κουτιά είναι από τις πιο εύκολες και πρακτικές κατασκευές, και έχουν πολλές δυνατότητες διακόσμησης.Σήμερα θα σας δείξουμε πως να τα ντύσετε.
Θα χρειαστούμε κουτί παπουτσιών, χαρτί περιτυλίγματος και κόλλα ταπετσαρίας ή ατλακόλ αραιωμένη.
Ξεκινάμε από το εσωτερικό του κουτιού.Μερικά είναι ωραία από μέσα και δεν χρειάζονται επέμβαση.


Σε άλλα περνάμε άσπρο αστάρι για όλες τις χρήσεις ή άσπρο ακρυλικό χρώμα, και αφού στεγνώσει χρωματίζουμε (συνήθως με σφουγγαράκι ταμποναριστά) σε απόχρωση που να ταιριάζει με το χαρτί μας.



Επόμενο βήμα να μετρήσουμε και να κόψουμε το χαρτί υπολογίζοντας και ένα περιθώριο (γύρω στα 2  εκ.) για να γυρίσει από μέσα.
Αφού κόψουμε το χαρτί, σημειώνουμε με μολύβι την ακριβή θέση του, περνάμε στο κάτω μέρος του κουτιού με πινέλο κόλλα και κολλάμε το χαρτί.


Παίρνοντας ένα πανάκι-μια πετσετούλα περνάμε την επιφάνεια που κολλήσαμε πιέζοντας, ώστε να κολλήσει σε όλα τα σημεία και να μην σχηματισθούν φουσκάλες.



Κατόπιν κολλάμε τα πλαϊνά με την ίδια διαδικασία.


Έτσι σχηματίζονται "αυτάκια" τα οποία προσεκτικά κόβουμε όσο μπορούμε πιο κοντά στο κουτί αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο.



Βάζουμε  κόλλα με το πινέλο και κολλάμε διαλέγοντας σε πια μεριά θα διπλώσουμε.Ακολουθούμε το ίδιο και για τις άλλες ενώσεις.



Τέλος κολλάμε τα περιθώρια που είχαμε αφήσει γυρίζοντας τα προς τα μέσα.


Η ίδια διαδικασία γίνεται και για το καπάκι.



Κατόπιν περνάμε με κόλλα όλο το κουτί κομμάτι,κομμάτι, για να προλαβαίνει να στεγνώσει.Αυτό το αδιαβροχοποιεί και του δίνει μια προστασία.Το ίδιο κάνουμε και στο εσωτερικό του κουτιού.
Τέλος αν θέλουμε μπορούμε να το διακοσμήσουμε για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον. Εμείς χρησιμοποιήσαμε χαρτόνια: στο πρώτο μια φαρδιά λωρίδα από χρώμα που να ταιριάζει με το κουτί, και με ψαλιδάκι κυματιστό κόψαμε μια λεπτή λωρίδα σε χρώμα που υπάρχει στο κουτί.Στο δεύτερο χρησιμοποιήσαμε οντουλέ χαρτόνι.
Εσείς μπορείτε να βάλετε κορδέλες, κουμπιά, σχοινάκι και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.





Αυτά τα κουτιά συμπλήρωσαν το πακέτο που στείλαμε στο  Σύλλογο Φίλων Περιθαλπομένων του ΓΝΝΘΑ "ΣΩΤΗΡΙΑ" για το παζάρι που πραγματοποιήθηκε  στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, και έγινε για να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου, ο οποίος καλύπτει βασικές ανάγκες των νοσηλευομένων.
Φωτογραφίες από το παζάρι μπορείτε να δείτε περνώντας από το σπιτάκι της Κυριακής  στην πρόσκληση της οποίας ανταποκριθήκαμε, καθώς και ένα μέρος από τις υπέροχες δημιουργίες  που εκτέθηκαν.



2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΑΤΗ! ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!!!ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ.Ελπίζουμε οι οδηγίες να είναι κατατοπιστικές και χρήσιμες.

      Διαγραφή