Σελίδες

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ



   Οι μέρες κυλάνε γρήγορα και σε λίγο μία μία θ' αρχίσουμε να στολίζουμε τα δέντρα μας.Οι καιροί είναι δύσκολοι πια για όλους και το να διαθέτουμε χρήματα για στολισμό είναι περιττή πολυτέλεια.Όσο γίνεται όμως πρέπει να κρατήσουμε την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, προσαρμοζόμενες βέβαια στα νέα δεδομένα.
   Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνες σας στολίδια εύκολα, γρήγορα, εντυπωσιακά και κυρίως-κυρίως οικονομικά.
   Το μόνο που θα χρειαστεί ν' αγοράσετε είναι χαρτί, με το οποίο θα φτιάξετε στολίδια για όλο το δέντρο όσο μεγάλο και 'ναι.Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν προλάβαμε να κάνουμε ερευνά αγοράς αλλά το κάθε χαρτί που σας προτείνουμε, πωλείται σε ρολό και η τιμή του κυμαίνεται γύρω στο 1 ευρώ.   
   Η πρώτη πρόταση είναι με χαρτί μεταλιζέ.Είναι χαρτί που μοιάζει με χονδρό αλουμινόχαρτο, είναι ευλύγιστο, έχει ποικιλία σε χρώματα, υπάρχει μονόχρωμο και δύο χρωμάτων,δύο όψεων, (εμείς αυτό χρησιμοποιήσαμε), και το αποτέλεσμα που δίνει είναι εντυπωσιακό και γίνεται ακόμα πιο ωραίο με τα φωτάκια στο δέντρο.


   Το πρώτο μας στολίδι.Είναι απλό και εύκολο στην κατασκευή του.




    Παραθέτουμε δύο διευθύνσεις στο YouTube με τις οδηγίες κατασκευής: Χάρτινο στολίδι (paper ornament) και How to Make a 3D Paper Snowflakes.ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σ' αυτό το χαρτί χρησιμοποιήσαμε σελοτέιπ για τις ενώσεις γιατί η ούχου αν τρέξει λίγο, ξεβάφει το χρώμα.                                                                                                                                                                  


   Και τα γνωστά φαναράκια που φτιάχναμε στο σχολείο.







 
   Θυμίζουμε την κατασκευή τους.Παίρνουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι χαρτί το διπλώνουμε στη μέση και κόβουμε με το ψαλίδι παράλληλες λωρίδες από τη διπλωμένη πλευρά, αφήνοντας ένα περιθώριο στην πάνω πλευρά (την ανοιχτή) περίπου ένα δαχτυλάκι.


   Ξεδιπλώνουμε και ενώνουμε τις δύο άκρες σχηματίζοντας το φαναράκι.Σ' αυτό το σημείο πριν κολλήσουμε τις άκρες μπορούμε να διαμορφώσουμε το φαναράκι μας, ισιώνοντας τις τσακίσεις και να του δώσουμε αν θέλουμε καμπυλωτό σχήμα.
   Τέλος κόβουμε μία λωρίδα λεπτή και φτιάχνουμε το χερούλι.




   Με αυτή την πρόταση δεν χρειαζόμαστε ούτε καν δέντρο.Βρίσκουμε ένα ωραίο κλαδί χωρίς φύλλα σε κάποιο κήπο και το στερεώνουμε καλά μέσα σε μία γλάστρα ή σε κάποιο κουτί με χώμα ή πέτρες ή  ότι άλλο υλικό μπορούμε να σκεφτούμε και διαθέτουμε.Καλύπτουμε τη γλάστρα με κάποιο ύφασμα που έχουμε ήδη και μπορεί να ταιριάζει με τα χρώματα μας ( διακοσμητικό ύφασμα, φόδρα, κουβερτούλα φλις...), ή με γκοφρέ χαρτί ή χαρτί ανθοπωλείου.Βάζουμε μόνο άσπρα φωτάκια.Είναι εντυπωσιακό και δίνει μία αίσθηση πολυτέλειας.



   H δεύτερη πρόταση είναι με χαρτί βελουτέ που δίνει την αίσθηση του βελούδου.Είναι μια ιδέα που είχαμε βρει σε κάποιο περιοδικό.



   Κόβουμε δύο καρδιές και κολλάμε αντικριστά τις άκρες τους φτάνοντας σχεδόν μέχρι την μέση σχηματίζοντας έτσι μια θήκη.Με βελόνα περνάμε χρυσή κλωστή και φτιάχνουμε θηλιές για να την κρεμάσουμε, στερεώνοντας με κόμπους.Τέλος βάζουμε μέσα ένα κομμάτι γιρλάντα.
   Έτοιμο το στολιδάκι μας.





   Πριν δυο-τρία χρόνια είχαμε στολίσει το δέντρο σε κάποιον επαγγελματικό χώρο, μόνο με καρδιές, κόκκινα φιογκάκια και χρυσή γιρλάντα με μπίλιες, αυτές που μοιάζουν με κολιέ.Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.Δυστυχώς δεν έχουμε κρατήσει φωτογραφίες (που να ξέραμε τότε ότι θα γινόμασταν bloggers!!!).
   Τώρα που βλέπουμε την τελευταία φωτογραφία που βγάλαμε για την ανάρτηση, ο συνδυασμός του πρώτου στολιδιού με την καρδιά είναι άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση.



   Η καρδιά μπορεί να γίνει και από τσόχα, να διακοσμηθεί με γκλίτερ, πούλιες ή να κεντηθεί με χρυσοκλωστές και ίσως να γίνει και δωράκι αγάπης, από αυτά που ανταλλάζουμε τούτες τις άγιες μέρες.
   Καλές δημιουργίες!







8 σχόλια:

  1. ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ! ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΔΕ ΕΙΧΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΚΑΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ !!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ξέρατε πόσο πίσω και σε τι γλυκές στιγμές με γυρνάτε!!!!!
    Σας ευχαριστώ, κοριτσουλίνια μου!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kalos vrefikame!!! M'arese para poly to blog sas kai oi dimiourgies!
    filakia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου θυμισαν τα παιδικά μου χρονια τα στολιδια αυτα , πανεμορφα μπραβο , τι ομορφα τα χριστούγεννα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτο! Τέτοια στολίδια φτιάχναμε στο δημοτικό για το δέντρο της τάξης μας. Πόσο πίσω με γυρίσατε! Πραγματικά δεν θυμόμουν καθόλου την διαδικασία και σίγουρα θα δοκιμάσω να φτιάξω κάτι ανάλογο, έτσι για το καλό! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία και λαμπερά! Ότι πρέπει για τις γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ μου θυμίσατε βρε κορίτσια!!!!
    Το μάθημα εικαστικών του Δημοτικού για χριστουγεννιάτικα στολίδια!!!!
    Δηλ ήμασταν crafters από τότε!!!!!
    Εντυπωσιακά πολύ αλλά και οι γεμιστές καρδούλες, κουκλίστικες!!!!
    Καλή συνέχεια!!!!
    Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή