Σελίδες

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΥΜΗΣ


  8 Νοεμβρίου φίλοι μας, η εκκλησία μας γιορτάζει τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και θα σας πάμε  στη Σύμη στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ Του Πανορμίτου Σύμης.
  Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στη Δωδεκάνησο με πανελλήνια και πανορθόδοξη ακτινοβολία, καθώς η εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ είναι θαυματουργή.

   Εμείς πήγαμε στη Σύμη με το πλοίο της γραμμής και πήραμε από το λιμάνι λεωφορείο για τον Πανορμίτη.Στη διαδρομή που είναι 1 ώρα περίπου, συναντήσαμε προσκυνητές που εκπληρώνοντας το τάμα τους πήγαιναν με τα πόδια.



   Το χρονικό διάστημα που ήμασταν εκεί, οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα κάθε φορά που έφτανε κάποιο καραβάκι από τα γύρω νησιά, καλωσορίζοντας τους προσκυνητές.Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών κατέφθανε, κρατώντας στα χέρια πρόσφορα, λαμπάδες και σκούπες με τις οποίες θα σκουπίσει λίγο την αυλή προσδοκώντας, όπως η σκούπα σκορπίζει τη σκόνη, έτσι και ο Πανορμίτης να σκορπίσει τις έννοιες και τις αρρώστιες.


   Όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στέλνουν το αίτημα ή το τάμα τους μέσα σε μπουκάλι το οποίο ρίχνουν στην θάλασσα και αυτό φτάνει πάντα στον Πανορμίτη.

   Σας προτείνουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να Δείτε το αφιέρωμα του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στον θαυματουργό Μέγα Ταξιάρχη, στον Πανορμίτη της Σύμης. (βίντεο)



    Ας έχουμε πάντα την προστασία και την βοήθεια του, ο καθένας μας χωριστά και η Ελλάδα μας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε!!!
    Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν!!!








2 σχόλια:

  1. ποσο τον αγαπαμεεεεεεεε!!!
    μακαρι να μας ανεχεται κ να μας σκεπαζει πανταααααα
    ποσο συγκινητικο αυτο με το μπουκαλι!!!!
    καλο μηηνααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγαλη η χαρη του
    δεν εχω παει αλλα εχω ακουσει

    φιλια πολλα'καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή